Hallinnanjaot

Kuinka lasku jaetaan kohteille ja laskutusasiakkaille käyttäen hallinnanjakoja

Santeri Hetekivi avatar
Tekijä: Santeri Hetekivi
Päivitetty yli viikko sitten

Hallinnanjakojen avulla voit jakaa työstä muodostuvan laskun useammalle kohteelle ja niiden laskutusasiakkaille automaattisesti, haluamillasi kerran asetetuilla jakosuhteilla.

Tämä on kätevä esimerkiksi erilaisten parkkihallien töiden laskutukseen missä tehtävät työt laskutetaan useilta eri kohteilta halutuilla jakosuhteilla.

Perusperiaate on että luodaan hallinnanjakokohde jonka alle lisätään jaettavat kohteet jakosuhteilla ja tämän jälkeen kun luodaan työ tälle hallinnanjakokohteelle niin laskutus jakautuu automaattisesti jakosuhteiden mukaan kohteille.

  1. Tarkista että hallinnanjaot on kytketty yrityksellenne päälle sekä sille käyttäjäryhmälle jolla on oikeus muokata hallinnanjakoja:

    Käyttäjäryhmät -> Muokkaa haluamaasi käyttäjäryhmää -> Asiakkaat -> Hallinnanjaot

    Mikäli Hallinnanjaot-kohtaa ei näy, otathan yhteyttä asiakastukeemme.

  2. Tämän jälkeen luo hallinnanjakokohde luomalla normaali kohde esimerkiksi nimellä "Testi hallinnanjakokohde parkkihalli" ja mene tämän uuden luodun kohteen kohdekortille

  3. Kohdekortilla pitäisi näkyä välilehti "Hallinnanjaot". Mikäli ei näy, niin varmista kohdan #1 mukaan että yrityksellänne ja kyseisellä käyttäjäryhmällä on oikeus hallinnanjakoihin.

  4. Lisää haluamasi kohteet ja syötä niiden jakoprosentit (yhteensä 100%) ja paina lopuksi Hallinnanjaot-välilehdellä "Tallenna"

  5. Tämän jälkeen tälle uudelle luomallesi hallinnanjakokohteelle tehdyt työt jakautuvat automaattisesti em. jakosuhteiden mukaan ja laskut menevät näiden kohteiden laskutusasiakkaille (ellei työlle ole pakotettu yhtä laskutusasiakasta!)


Vastasiko tämä kysymykseesi?