Lenkit
Lumenajo-ominaisuus

Lenkkien lumenajo-ominaisuuden kytkentä ja käyttäminen

Päivitetty yli viikko sitten

Lumenajo-ominaisuuden käyttöönotto / tilaaminen

Tilaa lumenajo-ominaisuus chatin kautta tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen asiakastuki@firasor.fi tai soittamalla asiakaspalveluumme, niin kytkemme palvelun käyttöönne.

Lumenajo-lenkin luominen

• Mene Töiden kirjaus -> Lenkit -> Luo uusi lenkki

• Syötä lenkin nimi, esimerkiksi "Lumenajo"

• Valitse aikaisemmin luomasi työlajike, esimerkiksi "Lumenajo". Varmista että työlajikkeella on "Tehdyn työn oletusseloste" syötettynä, jolloin lumenajosta tehdylle työlle ei tarvitse laskuttajan kirjoittaa tehdyn työn selostetta vaan se on aina vakio, esimerkiksi "Lumenajoa".

• Tarvike-kenttä: Voit valita tähän lumenajon laskutuskirjauksia varten tarvikkeen tai jättää tämän kentän tyhjäksi jolloin ohjelma luo tarvikkeen "Lumenajo" automaattisesti kun ensimmäinen lumenajon kirjaus tehdään ja asettaa tälle lenkille tarvikkeeksi automaattisesti luodun tarvikkeen

• Valitse ohjaustiedoksi Lumenajo

• Paina Tallenna

Lumenajon lenkin hallinta ja kasojen luonti

Mene lenkin hallintaan ja lisää lenkille haluamasi kohteet sekä mahdolliset ryhmät ja alaryhmät.

Lisäät lumikasat lenkin kohteelle painamalla kohteen kohdalla talo-kuvaketta. Syötä "Lumikasat ja niiden hinnat"-kenttään kohteelle haluamasi lumikasat sekä niiden hinnat per tyhjennys (täysi / 1.0, puolikkaan hinta on automaattisesti puolet tästä). Kirjoita useita kasoja, yksi kasa per rivi ja riville puolipisteellä eroteltuna nimi ja hinta:

Etupihan kasa ; 100

Takapihan kasa ; 50

jne...

Kun painat Tallenna, niin kohteella näkyy nyt lenkillä lisäämäsi lumikasat hintoineen (mikäli on oikeus nähdä lumikasan hinnat).

Aseta lenkkihistoria aktiiviseksi napista ellet jo ole tehnyt sitä. Mikäli et ole jo tehnyt, niin paina "Luo lenkkilokit". Tämän jälkeen lumenajon lenkit näkyvät työntekijöille jotka on pääryhmiin lisätty.

Lenkin käyttö

Työntekijät menevät kyseiseen lenkkiin etusivultaan ja painavat kohteen kohdalta "Lisää uusi kasan tyhjennys..." ja sen jälkeen kasan nimeä ja lopuksi onko Täysi (1.0) vai Puolikas (0.5) kasa.

Kun työntekijä on tehnyt tämän, niin kasan tyhjennyksestä tulee työ ja työlle tarvikerivi. Ohjelma luo automaattisesti "Lumenajo"-nimisen tarvikkeen mikäli lenkille ei ole valittu tarviketta. Työn työlajikkeeksi tulee lenkille valittu työlajike.

Ohjelma luo lumenajosta vain yhden työn per kohde. Uusi työ luodaan mikäli työ on jo laskutettu tai aikaisemmin tehty työ on muokkauslukossa (esimerkiksi laskuttajalla auki ohjelmassa samaan aikaan kun joku painaa lenkeissä lumikasan tyhjennyksen).