Mittarin desimaalien määrä

Miten Mittarin desimaalien määrä vaikuttavat luentaan.

Päivitetty yli viikko sitten

Mittarin desimaalien määrä -kentällä mahdollistetaan mittarin lukeminen kokonaislukuina ilman desimaalien määritystä.

Tämä kenttä löytyy mittareilta (Mittarit => Mittarit) ja mittareiden tyypeiltä (Mittarit => Mittareiden tyypit).

Tässä ollessa vaikka arvo 2 muuttuu lukema 12345 lukemaksi 123,45, eli kokonais lukemasta tulkitaan kaksi viimeistä numeroa desimaaleiksi.

Ohjelma silti luottaa käyttäjän itse antamaan desimaali merkkiin (, tai .), eli lukema 1234,5 luetaan aina 1234,5, vaikka tässä olisi mikä lukema.

Koskee siis vain kokonaisluvuilla lukemista.

Oletuksena tässä kannattaa käyttää 0, jolloin pystyy lukemaan kokonais lukuja ilman muunnosta.