Rekisterien hallinta
Omien tarvikkeiden tuominen Firasoriin
Päivitetty yli viikko sitten

Tarvikkeita voi tuoda Excel- tai CSV-tiedostosta Firasoriin. Jos tuodaan Excelistä, vain ensimmäinen Välilehti (Sheet) tuodaan.

Paina 'Tarvikkeiden tuonti'-painiketta Rekisterit/Tarvikkeet-sivulla, jolloin avautuu 'Tarvikkeiden tuonti'-popup, jossa voi valita tiedoston kovalevyltä. Kun tiedosto on valittu, se uploadataan samantien palvelimelle ja näytetään tuonnin asetukset.

Datarivien määrä

Tässä näytetään tuotavien datarivien määrä tiedostossa. Mahdollinen otsikkorivi poisluettuna.

Otsikkorivi tiedostossa

Sisältääkö tiedoston ensimmäinen rivi sarakeotsikot. Otsikkorivin olemassaolo tunnistetaan automaattisesti, mutta voit ruksata sen päälle tai pois.

Tarvikkeiden toimittaja

Valitse tarvikkeiden toimittaja, jonka tarvikkeita on tiedostossa. Vain yksi toimittaja on sallittu per tiedosto. Tarvikkeiden toimittajia voit lisätä ja muokata Rekisterit / Tarvikkeiden toimittajat -sivulla.

Kohdistuskentät

Kentät, joiden perusteella haetaan päivitettävä rivi. Kaikkien tässä valittujen kenttien arvojen tulee olla samat tietokannassa ja tiedostossa, jotta tiedot päivitetään. Jos riviä ei pystytä kohdistamaan, se lisätään uutena rivinä. Jos mitään kenttiä ei ole tässä valittuna, kaikki rivit lisätään. Jos kohdistustietojen perusteella löytyy useampi tietokantarivi, tuontia ei tehdä vaan annetaan virheilmoitus ja lista riveistä.

Vastaavuuskentät

Valitse alasvetovalikoista mihin kenttään tiedoston kukin sarake tuodaan. Oletusvalinta 'Älä tuo saraketta' tarkoittaa että sarake jätetään huomiotta. Esikatselussa tiedostosta näytetään 5 datariviä. Vähintään 1 kenttä pitää valita.

Toiminnot

Kun olet valinnut tuontiasetukset, testaa tuontia painamalla 'TESTAA TUONTIA', jolloin tuontia yritetään, muttei oikeasti viedä mitään tietokantaan ja näytetään seuraavanlainen raportti:

Tuontiraportti

Tuotavia rivejä: 501 kpl

joista päivitetään: 0 kpl

joista lisätään uusina: 501 kpl

Jos testi ei anna mitään virheilmoitusta, voit tuoda tiedoston datarivit tietokantaan painamalla 'TUO'-painiketta (joka näkyy vasta kun on testattu onnistuneesti), jonka jälkeen näytetään raportti tuonnista:

Tuontiraportti

Rivejä tuotu: 501 kpl

joista päivitetty: 0 kpl

joista lisätty uusina: 501 kpl

Tuonnin jälkeen tiedosto poistetaan palvelimelta.

Rajoitukset
Tiedoston koko voi olla maksimissaan 3 megatavua ja datarivejä voi olla maksimisssaan 20 000. Jos on tarve suuremmille määrille, tieto pitää syöttää erissä käyttäen useita tiedostoja.