eFina

Rajapinta eFina laskutuspalveluun.

Päivitetty yli viikko sitten

Rajapinta

1. Hanki SFTP rajapinta tunnukset eFinalta.

1. Tiedostojen toimitus kansio easoft-nimellä.

2. Anna tiedot Easoft Firasor sovellukselle

1. Avaa Easoft Firasorissa sivu Käyttäjähallinta => Toimipisteet.

2. Paina toimipiste riviltä Ota eFina API käyttöön.

3. Täytä eFinalta saamanne SFTP käyttäjänimi ja salasana.

4. Paina Aseta.

5. Jos tunnukset olivat toimivat, niin ponnahdusikkuna sulkeutuu onnistumis viestillä.

Asiakkaat

Tunnistus

eFina tunnistaa asiakkaan Firasorin laskutusasiakkaan Asiakasnumero kentästä:

Jos eFinasta ei löydy asiakasta jonka Asiakas nro vastaa Firasoriin niin luodaan uusi asiakas.

Jos taas löytyy, niin tiedot ylikirjoitetaan Firasorin tiedoilla.

Laskutustapa

Laskutusasiakkaalle valittu laskutustapa määrittää eFinalle luotavan laskun laskutustavan.

Näin Firasorin laskutustapa asettuu eFinan laskutustapaan:

1. Kirje:

1. Posti.

2. Finvoice sähköinen lasku:

1. Jos Finvoice-verkkolaskuosoite annettu:

1. Verkkolasku

2. Jos ei Finvoice-verkkolaskuosoite tietoa annettu:

1. Laskua ei lähetetä

3. Sähköposti lasku:

1. Jos Sähköpostilaskutusosoite annettu:

1. Sähköposti

2. Jos ei Sähköpostilaskutusosoite tietoa annettu:

1. Laskua ei lähetetä

4. Tyhjä tai Tulostan ja postitan itse:

1. Laskua ei lähetetä

Laskut

• Aseta laskunumerot alkamaan sellaisesta, ettei tule törmäyksiä eFinassa luotaviin laskuihin.

• Tämä onnistuu asetuksella Laskutusasetukset => Laskunumerot alkaa

• Laskut vain siirretään eFinan palvelimelle Finvoice muodossa.

• Firasor siis tietää vain onnistuiko palvelimelle Finvoice tiedoston siirto vai ei.

• Mahdollisista sisään eFinaan luku virheistä eFina itse ilmoittaa teille.

• eFina lukee laskuja sisään 30 minuutin välein.