Kohteiden info tietojen tuonti Excel-tiedostosta

Miten tuotte/päivitätte kohteidenne info tiedot Excel-tiedostosta.

Santeri Hetekivi avatar
Tekijä: Santeri Hetekivi
Päivitetty yli viikko sitten

Tiedoston muodostus

1. Ladatkaa CSV-tiedosto, jossa on Kohdetunniste-kenttä

1. Menkää Asiakkaat => Kohteet-sivulle.

2. Painakaa Lataa CSV-nappulaa.

1. Jos CSV-nappulaa ei ole näkyvissä, pitää tämä erikseen käyttäjäryhmälle lisätä.

2. Oikeus tähän löytyy Käyttäjäryhmät => Asiakkaat => Lataa CSV tiedostona.

2. Lisätkää sarakkeiksi info työlajikkeiden nimiä mitä haluatte lisätä, asettaa tai päivittää

1. Info työlajikkeet löydätte Rekisterit => Työlajikkeet sivulta

2. Info-kentät välilehdeltä

3. Nimi-kentässä oleva arvo tulee sarakkeen otsikoksi.

4. Jos sarakkeen otsikolla ei löydy Info-kenttää, niin ohjelma luo automaattisesti uuden.

3. Asettakaa kohteille haluamanne arvot Excel tiedostoon

1. Kohdekortin Info-kentän ollessa Monivalinta-alasvetovalikko voitte asettaa monta valintaa laittamalla Excel tiedostoon eri vaihtoehdot samaan soluun eri riveille.

2. Huomioikaa, että jos arvo on tyhjä, niin se astetaan myös Firasorissa tyhjäksi sille kohteelle.

4. Muuttakaa company_specific_id sarakkeen nimeksi Kohdetunniste.

5. Poistakaa lopuksi kaikki muut sarakkeet paitsi Kohdetunniste ja lisäämänne info työlajikkeiden sarakkeet.

Tiedoston ajo järjestelmään

1. Odottakaa hiljaista aikaa (klo 21:00-5:00 (Suomen aikaa)).

2. Menkää sivulle Asetukset => Datan tuonti

1. Jos sivua ei näy, niin anna siihen oikeus käyttäjäryhmälle.

3. Valitkaa Kohdekortin infot-valinta ja painakaa Jatka -> -nappulaa.

4. Valitse tiedosto tai monta tiedostoa.

5. Paina Lisää tiedostot käsiteltäviin -nappulaa.

6. Kun olette lisänneet kaikki tiedostot mitkä haluatte tuoda painakaa SUORITA TUONTI -nappulaa.

7. Ohjelma vielä varmistaa, että olette lukeneet tämän ohjeartikkelin.

8. Lopuksi ohjelma antaa tiedostojen tulokset.

1. Jos tiedostossa oli virheitä, niin ohjelma suorittaa sille riville asti muutokset, eli virheellinen rivi ja sen jälkeiset jäävät päivittämättä.

2. Päivitetään vain, jos arvo on eri, kuin nykyinen.