Kohdekohtaiset työlajikkeet

Miten pystyt asettamaan kohdekohtaisia työlajikkeita ja niille selosteista

Santeri Hetekivi avatar
Tekijä: Santeri Hetekivi
Päivitetty yli viikko sitten

Asetus

Miten lisäät, muokkaat ja poistat kohde kohtaisia työlajikkeita ja niiden selosteita.

Oikeus

Käyttäjäryhmänne tarvitsee oikeuden Asiakkaat => Kohteet => Kohdekohtaisen työlajikkeen muokkaus.

Avaus

Kohdekortin Huoltokalenteri-välilehdeltä pystyt painamaan työlajikkeen nimeä

ja siitä avautuu ponnahdusikkuna.

Seloste

Ponnahdusikkunan Seloste-kenttään pystyt asettamaan halutessanne kohde kohtaisen selosteen.

Oletus seloste tulee työlajikkeen Palvelukuvaus-kentästä.

Kohdekohtainen seloste tallennetaan vain jos se ei ole tyhjä eikä sama, kuin työlajikkeella jo oleva Palvelukuvaus.

Jos kohdekohtaista selostetta ei ole, niin käytetään työlajikkeen tietoja.

Lisäys

Painamalla Lisää-nappulaa työlajike ja sen seloste lisätään kohteelle.

Päivitys

Avaamalla uudelleen ponnahdusikkunan pystyt päivittämään selostetta.

Poisto

Pystyt myös poistamaan työlajikkeen kohteelta painamalla ponnahdusikkunasta Poista nappulaa.

Tällöin seloste jää talteen, mutta työlajike irtautuu kohteelta, jolloin sitä ei enää käytetä missään logiikassa.

Näkyminen huoltokalenterissa

Miten kohteelle valitut työlajikkeet ja niiden selosteet näkyvät huoltokalenterissa.

Rajaus näyttämään vain kohteelle valitut

Kohdekortin huoltokalenterissa pystyy vaihtamaan näkymää näyttämää kahden välillä.

Valinta

Näkymän pystyy vaihtamaan menemällä kohdekortin Huoltokalenteri-välilehdelle ja valitsemalla toisen näkymän "Näytä kohteen/kaikki työlajikkeet"-nappulalla.

Ohjelma muistaa käyttäjän viimeksi valitun näkymän.

Oletus

Yrityksenne käyttäjille pystytte asettamaan oletus näkymän asetuksella HUOLTO: Kohteiden asetukset => Huoltokalenteri: Oletus näkymä.

Tähän valittu näkymä tulee, kun käyttäjä avaa ensimmäistä kertaa huoltokalenterin.

Näkymät

Kaikki työlajikkeet

Tässä näkyy kaikki työlajikkeet, joilla on valittuna työmääräimen tyypiksi

sellainen, jolla on kentän Onko huoltokalenteritöitä? arvo Kyllä.

Kohteen työlajikkeet

Tässä näkymässä näkyy vain sellaiset työlajikkeet, jotka ovat asetettuna kohteelle kohdan Asetus mukaan.

Kohdekohtaisen tekstin näkyminen

Työlajikkella ollessa kohtelle määritetty seloste, näytetään se työlajikkeen palvelukuvauksen sijasta kohdekortin Huoltokalenteri-välilehdellä.

Excel

Kohteelle lisätyt työlajikkeet ja niiden kohde kohtaiset kuvaukset vaikuttavat myös kohdekortin Huoltokalenteri-välilehden Excel tiedostoon.

Tottelemaan rajausta

Excel tiedostossa näytetään samat työlajikkeet mitä kohdekortin Huoltokalenteri-välilehdellä, eli näyttää valinnan mukaiset.

Kohdekohtaisen tekstin näkyminen

Työlajikkella ollessa kohtelle määritetty seloste, näytetään se työlajikkeen palvelukuvauksen sijasta myös Excel tiedostossa.

Työn oletuskuvaukseksi

Kohdekohtaisesti asetetut selosteet saa myös töiden oletuskuvaukseksi asetuksen Käytetäänkö työn oletuskuvauksena kohdekohtaisia selosteita työlajikkeelle? avulla. Asetus löytyy kohdasta Asetukset > HUOLTO: Työn asetukset.

Asetuksen ollessa päällä, kaikille töille muodostetaan oletuksena kuvaus kohdekohtaisen työlajikkeen Seloste-kentästä.

Alla lista poikkeustilanteista, jolloin kuvaus muodostetaan eri tavalla:

• Yhdellekään työn kohteelle ei ole määritetty kohdekohtaisesti valittua työlajiketta => haetaan kuvaus työlajikkeelta, Työtilauksen kuvaus -kentästä

• Kohdekohtainen työlajike määritetty, mutta sen seloste on tyhjä => haetaan kuvaus työlajikkeen Palvelukuvaus -kentästä.

• Työllä useita kohteita joilla on kohdekohtainen työlajike => Yhdistetään kohdekohtaisten työlajikkeiden Seloste -kenttien tiedoista yksi kuvaus. Mikäli jokin Seloste-tieto on tyhjä, käytetään kyseisen työlajikkeen osalta Palvelukuvaus-kentän tekstiä. Yhdistämisessä haetaan edellä mainitun logiikan mukaisesti selosteet kaikille kohteille, jonka jälkeen mahdollinen toistuva teksti poistetaan muista siten, että se tulee vain kerran.

• Esimerkiksi Palvelukuvaus-kenttään on tallennettu "Lumenauraus."

• Yhdeltä kohteelta puuttuu seloste kokonaan, eli haetaan Palvelukuvaus-teksti

• Yksi kohdekohtainen seloste on "Lumenauraus. Aurauskepit puuttuvat pyörätieltä."

• Toinen kohdekohtainen seloste on "Lumenauraus. Hiekoitus tarvittaessa."

• Tällöin lopputulokseksi työlle jossa nämä kolme kohdetta on valittu, muodostetaan "Lumenauraus. Aurauskepit puuttuvat pyörätieltä. Hiekoitus tarvittaessa."