LVISNet - tilausvahvistusten automaattinen tuonti Firasoriin
LVISNet - tilausvahvistusten automaattinen tuonti Firasoriin
Santeri Hetekivi avatar
Tekijä: Santeri Hetekivi
Päivitetty yli viikko sitten

Kun yrityksellenne on kytketty LVISNet-moduuli päälle ja olette syöttäneet toimipisteelle LVISNetistä saamanne käyttäjätunnuksen ja salasanan, tilausvahvistukset haetaan automaattisesti LVISNetistä. Mikäli LVISNet-tilausta tehdessänne olette ilmoittaneet työnumeron, tilausvahvistuksen tarvikkeet viedään automaattisesti Firasorissa olevalle työlle.

LVISNet-toiminnon käyttöönotto

- Ota yhteyttä Firasorin myyntiin, niin kytkemme LVISNetin päälle yrityksellenne.

- Syötä LVISNetistä saamanne käyttäjätunnus ja salasana toimipisteelle Käyttäjähallinta / Toimipisteet -sivulla.

- Ilmoita LVISNet-tilausta tekiessäsi työn työnumero, jos haluat että tarvikkeet lisätään automaattisesti työlle. Jos työnumeroa ei ole tilausvahvistuksella, tarvikkeita ei viedä työlle, mutta tilausvahvistukset tuodaan kuitenkin aina Firasoriin.

Tarvikkeen lisääminen tilausvahvistuksen riville

Tarvikkeen lisääminen tapahtuu yleensä automaattisesti. On kuitenkin tilanteita, ettei tämä onnistu, mm. tukun tarviketta ei löydy Firasorista tai samalla tuotenumerolla löytyy useampi tarvike Firasorista esim. eri tuotealueilla. Tällöin voit hakea oikean tarvikkeen Työt / Lvisnet-tilausvahvistuksen rivit -sivulla: avaa tilausvahvistuksen rivin muokkaus Muokkaa-painikkeella ja valitse oikea tarvike Tarvike-alasvetovalikosta. Jos tarviketta ei löydy Firasorista, voit lisätä sen omana tarvikkeena painamalla Lisää tarvikkeeksi -painiketta, josta avautuu esitäytetty tarvikkeen luonti, joka tallennuksen jälkeen lisää kyseisen tarvikkeen tilausvahvistuksen riville (muista tallentaa sen jälkeen myös itse tilausvahvistuksen rivi).

Tilausvahvistuksen rivin vieminen työlle

Tilausvahvistuksen rivit viedään automaattisesti työlle, jos tilausvahvistukselta löytyy JB-referenssi (Työnumero), joka on ilmoitettu LVISNet-tilausta tehdessä. Jos automaattinen vienti ei ole onnistunut, voit viedä sen manuaalisesti Työt / Lvisnet-tilausvahvistuksen rivit -sivulla. Avaa tilausvahvistuksen rivi Muokkaa-painikkeella ja valitse työ jolle tarvike viedään.

Tilausvahvistuksen kaikkien rivien vieminen työlle

Voit viedä myös kaikki rivit kerralla Työt / Lvisnet-tilausvahvistukset -sivulla: avaa tilausvahvistus Muokkaa-painikkeella ja valitse työ alasvetovalikosta.

Huomioita rivien viemisestä työlle

- Jos rivi on jo viety jollekin työlle ja valitset toisen työn, tarvike poistetaan aiemmalta työltä ja lisätään valitulle työlle.

- Jos tyhjennät Työ-kentän, tarvike poistetaan työltä.

LVISNet-tarvike lisättynä työlle

LVISNetin kautta (joko automaattisesti tai manuaalisesti) viety tarvike näkyy oranssitaustaisella huomiovärillä työn muokkauksessa.

LVISNEt-tilausvahvistuksen tai sen rivin poistaminen

- Poistaminen tapahtuu Poista-painikkeella Työt / Lvisnet-tilausvahvistukset tai Työt / Lvisnet-tilausvahvistuksen rivit -sivulla.

- Jos poistat tilausvahvistuksen, sen kaikki rivit poistetaan.

- Jos palautat tilausvahvistuksen, sen kaikki rivit palautetaan. Palauttaminen tapahtuu Poistetut-välilehdellä painamalla Poista ja avautuvasta Huomio-popupista painamalla Voit palauttaa rivin tästä -painiketta.

- Poistaminen ei poista tarvikkeita/tarviketta työltä, mutta vähentää sivulla näkyvien rivien määrää, jotta hallinnointi on helpompaa.

- Poistaminen sopii tilanteeseen jossa jotain tilausvahvistusta tai sen rivejä ei haluta viedä työlle tai osaa riveistä ei haluta viedä työlle.

LVISNet-tarvikkeen poisto työltä

Voit poistaa jo lisätyn LVISNet-tarvikkeen kuten muunkin tarvikkeen työn muokkauksessa. Jos tämän jälkeen tallennat LVISNet-tilausvahvistuksen tai sen rivin ja siellä on valittuna työ, tarvike viedään taas työlle.

LVISNet-eräajo

LVISNet-tilausvahvistukset haetaan säännöllisesti eräajona 5-10 minuutin välein.