Kustannuspaikka

Miten määritätte kustannuspaikat töille järjestelmässä.

Päivitetty yli viikko sitten

Kustannuspaikat

Netvisor -laskutusrajapinnalla

Netvisor laskutusrajapinnan ollessa käytössä haetaan kustannuspaikat sieltä.

Netvisor laskutusrajapinnan ohjeiden avulla pystytte asetuksissa määrittämään mitkä kustannuspaikat/dimensiot ovat käytössä.

Visma Fivaldi -laskutusrajapinnalla

Visma Fivaldi laskutusrajapinnan ollessa käytössä haetaan kustannuspaikat sieltä.

Muilla laskutusrajapinnoilla

Kustannuspaikat luodaan Rekisterit => Kustannuspaikkajako sivulta.

Ne voi tuoda myös CSV-tiedostosta, jos haluaa.

Valinnassa näytetään toimipisteittäin kustannuspaikat, niihin toimipisteisiin mihin on käyttäjällä oikeus ja sellaiset kustannuspaikat millä ei ole toimipistettä näytetään Konserni-otsikon alla.

Valinnassa aina näytetään valittuna ollut kustannuspaikka oli se sitten poistettu tai sellaisen toimipisteen mihin ei ole oikeutta.

Tämä sen takia, ettei tallennuksessa tyhjenisi asetettu kustannuspaikka.

Laskujen riveillä olevat kustannuspaikat myös valittavaksi

Asetuksella Laskutusasetukset => Näytetäänkö laskujen riveillä olevat kustannuspaikat?

saa näkyville laskujen riveillä olevat kustannuspaikat, mitä ei enää ole rekistereissä, omaan osioonsa.

Rekistereistä eroavan kustannuspaikan syöttäminen

Asetuksella Laskutusasetukset => Pystyykö syöttämään käytettävän kustannuspaikan?

Tämän ollessa päällä pystyt hakemaan vaikka kustannuspaikkaa 1234 ja asettaa sen, vaikka sitä ei löytyisi rekisteristä

Asettaminen

Työlajikkeelta

Työlajikkeiden muokkauksessa (Rekisterit => Työlajikkeet) pystytte valita työlajikkeelle oletus kustannuspaikan.

Tuntityönimikkeeltä

Voitte myös syöttää tuntityönimikkeille (Rekisterit => Tuntityönimikkeet) oletus kustannuspaikan.

Tämä asettuu aina työlle, tuntityönimikkeen asetuksessa, jos tässä on jotain valittuna.

Kohteelta

Halutessanne kohdekohtaisen kustannuspaikan tulevan tunti ja/tai tarvike riveille asettakaa Haetaanko työn työtuntiriveille oletuskustannuspaikka ensin kohteelta? ja/tai Haetaanko työn tarvikeriveille oletuskustannuspaikka ensin kohteelta? asetukset päälle.

Tämän jälkeen käytetään kohteen takana olevaa Kustannuspaikkaa

Työn suorittajilta

Halutessanne suorittaja kohtaisen kustannuspaikan tulevan tunti ja/tai tarvike riveille asettakaa Haetaanko työn työtuntiriveille oletuskustannuspaikka ensin työntekijöiltä? ja/tai Haetaanko työn tarvikeriveille oletuskustannuspaikka ensin työntekijöiltä? asetukset päälle.

Tämän jälkeen pystytte syöttämään käyttäjille (Käyttäjähallinta => Käyttäjät) kustannuspaikat käyttäjän Kustannuspaikka-kenttään.

Kun työlle lisätään työlajike asettuu samalla oletus kustannuspaikka, joten jos haluatte tulemaan suorittajilta, muistakaa asettaa suorittajat ennen kuin valitsette työlle työlajiketta.

Jos työllä on monta suorittajaa, joilla eri kustannuspaikat, tulee tästä virheilmoitus.

Asetuksien ollessa pois päältä tai jos yhdelläkään suorittajalla ei ole kustannuspaikkaa haetaan kohteelta, jos sen asetukset on päällä ja viimeisenä työlajikkeelta.

Työltä

Voitte vielä työllä muuttaa halutessaan (oikeuden takana) kustannuspaikkaa rivikohtaisesti.

Tähän valintaan tulee kaikki rekistereissä olevat kustannuspaikat ja kaikki kustannuspaikat mitkä ovat koskaan laskulle valittu.